Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tarol a Vesztergombi mesterhármas!

„Ez a trió már bebizonyította”

A rangos Grand International Wine Award ( Mundus Vini) eredményeit a hónap elején jelentették be. 45 ország 170 neves szakértője kóstolt augusztusban, Németországban. A zsűri 14 nagy arany, 818 arany és 928 ezüstérmet ítélt oda.

A szekszárdi Vesztergombi Pincének három aranyérmet is sikerült elhoznia az egyik legnagyobb európai borversenyről!

Turul 2015, Csaba 2016 és Turul 2016 ismét tarolt, idén sokadszor. Többek között az Országos Borversenyen 2019 is már bezsebeltek 3 aranyérmet.

Csaba Cuvée

Vesztergombi  I 2016

A pince zászlós bora. A klasszikus bordói házasítás. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot egyenlő arányú házasítása. Kizárólag kiemelkedően jó években készítik. Ragaszkodnak a magas és állandó minőséghez. A bor 22-24 hónapig érlelődik barrique hordókban.

Turul

Vesztergombi I 2015

Szekszárdon elsők között kezdett el foglalkozni a pincészet a kishordós érleléssel. Az 1994-es évjárat bora volt az első ami ilyen hordókba került. Három hordóval kezdték az óvatos ismerkedést, hiszen a magyar borászszakmában akkor még kevéssé ismert terület volt a barrique érlelés.

Az első évtől kezdve vallják, hogy az így elkészített boroknál a fa és a pörkölt jegyek ne uralják el a bor természetes jellegét. Az első évtől kezdve a mai napig a Cabernet Franc (60%) és a Merlot (40%) alkotja ezt a klasszikusnak mondható házasítást. Eleinte fordított arányban készült, majd 1997-ben megfordították és elnevezték Turul-nak.

A Cabernet Franc nehéz, sokszor kissé érdes stílusát remekül egészíti ki és simítja el a Merlot lágysága, kedvessége.

A Vesztergombi Turul 2016-os évjárata még nincs forgalomban!

Rendezés:
Nézet: